söndag 30 augusti 2009

Forum Fenix

Tidningen Fenix når ut till över 5000 gejmers och är den enda breda svenska speltidningen med rollspel som huvudinriktning som överlevt mer än ett par nummer. Idag går många svenska rollspel på halvfart och därmed är Fenix på sätt och vis synonymt med den svenska rollspelshobbyn. Fenix har en officiell hemsida och ett forum inhyst på en ideell rollspelssajt. Vad är problemet?

Jo, jag tror inte att Fenix läsare hänger på den rollspelssajten och jag tror heller inte att de som hänger på rollspelssajten läser Fenix. Naturligtvis finns det undantag men av diskussionerna på forumet att döma så är det ovanligt med intresse att diskutera innehållet i det senaste numret. När det väl har kommit igång livliga diskussioner så har det som oftast diskuterats någon småsak som förstorats (delvis på grund av att många som uttalar sig inte har brytt sig om att läsa tidningen).

Därför behöver Fenix ett eget forum.

/Gåsen

3 kommentarer:

Kosta sa...

Är det inte bara att snacka med ägarna då? Borde vara enkelt att koppla på till deras sida?

Iö håller jag nog med, hänger inte så mycker på rollspel.nu

Peter sa...

Överhuvudtaget vore en ny infrastruktur bland rollspelsforumen grymt, speciellt nu när förlagen går ned i lågvarv...

Anonym sa...

Det är inte så mycket att Fenix behöver en egen sajt som att rollspel.nu har ett extremt fult och frånstötande forum, som inte fungerar alls som alla andra forum gör.

Att byta hjälper förvisso Fenix, men det egentliga problemet är alltså att rollspel.nu bör skrota sitt hemmabygge och istället göra en clean install av exempelvis vBulletin!