onsdag 9 juni 2010

Fenix nr 3 2010


Äntligen en ny Fenix att bäddra i nu när värmen är här. I detta nummer får man läsa lite mer om Riotminds planer på att bli helt digitala. Är det framtiden för rollspelen att man betalar 20-30 kr/månad för att få tillgång till onlineregler (plus extraavgifter för expansioner och äventyr) som inte kan skrivas ut och att man istället för en tung väska med regelböcker måste släpa med sig en laptop med internetuppkoppling? Kommer nästa generation av gejmers hitta till ett onlinebaserat rollspel utan hjälp av spelböcker i butiker eller artiklar i Fenix? Det återstår att se. Kommer detta att hålla deras spel vid liv? Absolut. Kommer detta att leda till fler spelare? Knappast, spelen lär leva vidare men jag har svårt att se att spelarna kommer att bli fler än vad de är idag. Tyvärr.

Tre anledningar att läsa Fenix nr 3:
En iskall i Ume: Ett äventyrsuppslag till Mutant. Följ Iklas och Vera Loberg på deras resa med isklyvarkuttern Aurora till Ume.

Mysterier i Gränsrymden: Äntligen material till Coriolis och äntligen bra material till Coriolis.

Morden i Morendhal: Ett mysterieäventyr till Saga. Gillar!

/ Gåsen

2 kommentarer:

Ghazam sa...

Mer Mutant får man här:

Pyriska Ligan - en sockerliga på www.xperteleven.com. Just nu är vi 16 glada spelare men vill gärna bli fler. Spelet är enkelt: man spelar två matcher i veckan och som coach tränar man laget, ställer in taktiken och köper/säljer spelare!

Är du sugen på att coacha ett sockerlag i Pyri, surfa in på http://www.xperteleven.com/?lid=211124. Funkar inte det: gå in på xperteleven.com och registrera dig, sök sedan på liga ID: 211124.

För Pyriska Ligan,

/Daniel (ligaboss)

Anonym sa...

Hur blir det med en ny fjättrad gås? Stockholmsmaterialet till Götterdämmerung skulle uppskattas...