onsdag 10 februari 2010

Fenix nr 1 2010Fenix nr 1 2010 är ute och utlovar massor av brädspel och ger i alla fall artiklar om Talisman, Dominion och Drakar och Demoner och en massa brädspelsrecensioner. Rollspelsåret 2009 sammanfattas med en omröstning och man blir åter påmind om vilket magert år 2009 var. Men förhoppningsvis blir 2010 ett starkare år -- kanske får vi äntligen se Western 4 till Gothcon och sen så utlovar Riotminds en bomb som ska innebära en nystart för förlaget. Vi får hoppas att det är frågan om ett rollspel och jag hoppas att det inte är Mutant.

Tre bra anledningar att läsa Fenix nr 1 2010:

Bokmalar och ballongfarare: Guteaporna Voit-Monks har siktet inställt på Österhavet. Två nya sysselsättningar, ett kampanjupplägg (som nog kan bli bra även om det känns som en repris) och snygga illustrationer av Magnus Fallgren.

Rättvisans svärd. Vigilantes och boskapstjuvar i New Mexico. Välskrivet av Örnebring och välillustrerat av Thelin (som fick min röst i omslagsomröstningen 2009).

Talisman. Efter 20 års hårdspelande med den svenska utgåvan (med tennfigurer istället för pappfigurer) blev jag plötsligt ruskigt nyfiken på 4th Edition.

/ Gåsen

Inga kommentarer: