fredag 22 januari 2010

Svavelvinter the rollspel

Om någon mot förmodan skulle ha missat det så ska Erik Granströms Svavelvinter bli rollspel. Igen. Och ingen är väl egentligen förvånad... möjligen att det tagit så lång tid. Det ska bli intressant att se vad herrarna Thomas Johansson och Tomas Härenstam kan koka ihop. Och varför inte satsa på Reine Rosenberg som huvudillustratör? Det här spelet har potential att bli det bästa svenska fantasyrollspelet på 20 år och det enda tråkiga är väl att Coriolis snart kommer att få arbeta i ännu större uppförsbacke.

3 kommentarer:

kosta sa...

Det kommer hända saker med Coriolis innan det kommer ut :)

Åttiotalsspel sa...

Vi ser fram emot nytt material till Coriolis och vi hoppas att det händer saker med spelet under 2010. Men grundreglerna släpptes för två år sen och sedan dess har det varit ganska tyst. Spelet syns inte i Fenix och konventsäventyren tycks försvinna i något svart hål. Precis som med Götterdämmerung så krävs en rivstart för att få liv i spelet igen (vilket inte inträffade med Götterdämmerung iom Sub Rosa). Ett Trakorienrollspel kommer att sälja, inte minst till alla gamla rävar, och det kan i värsta fall bli början på slutat för Coriolis.

kosta sa...

Delvis sant på alla punkter antar jag... Men enstaka saker har det väl ändå varit i Fenix. Hur som, jag fattar din poäng.

Vad jag föröskte säga var att det tar tid att utveckla ett rollspel, Trakorien lär inte komma imorn, men sen.

"Konventsscenariot som försvann i ett svart hål", skratt, ja det var nog bara en gravitationsgöl, så tiden gick saktare, snart poppar det upp :)

Jag lär fö spela Trakorienspelet när det e dags!