måndag 28 december 2009

DFG som PDF?

Att göra slutsålda nummer av DFG till PDF har varit ett sidoprojekt som vi dragits med sedan nr 1 sålt slut. På vår första hemsida fanns ett par artiklar som PDF men allt togs bort när vi bytte hemsida (som sen fick sällskap av ett forum... det var ett tag sedan). Sen hände det inte så mycket och ärligt talat så fanns det väl ingen i redaktionen som ville ta på sig ansvaret för det trots allt rätt omfattande projektet (p.g.a. en diskkrasch är det en hel del material som hade behövts återskapas). Därför känns det naturligt att nu äntligen bestämma oss för att skippa det där med PDF. Vi lägger hellre energin och tiden där den behövs bättre.

Ett annat skäl att låta bli PDF är att mycket av materialet till DFG skrevs och publicerades under en tid då PDF var ett otänkbart alternativ. Att just det materialet ska förevigas på internätet och mer eller mindre släppas fritt känns inte rätt. Inlägg på olika forum om att OOP-material bör vara fritt har bara gjort oss säkrare på vår sak.

Så till alla som missat chansen att läsa DFG gäller det att komma över pappersversionen av DFG nr 12. 2010 ser ut att bli ett gott år.

/ Gåsen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer materialet till den sista ej publicerade DFG:n att finnas att tillgå i t.ex. Fenix någonstans framöver? Jag tänker på bl.a. andra Stockholmsdelen till Götterdämmerung.

Åttiotalsspel sa...

Sverigematerialet till Götterdämmerung kommer att publiceras i DFG nr 12. Det är i alla fall planen. Men det är inte alltid jobb och familj planerar som redaktörerna. ;)

Åttiotalsspel sa...

Planen är fortfarande att allt material ska publiceras i DFG. Vi har förlorat en del material men jobbar med problemet. Mer kan vi inte lova just nu.

robert "robobob" rauschenberg sa...

ja. tråkigt att dfg-materialet är svårt att få tag på (om man missat det). finns det förrestten längre någon förteckning över vad som publicedades i gåsarna någonstans på i-net?

tänker framförallt på vad för mutant-relaterat som jag missat.

/robobob