tisdag 24 maj 2011

Mutant 2010

Mutant - Undergångens Arvtagare lades ned 2008 och har sedan dess levt vidare i Fenix. Nu när Järnringen bestämt sig för att stänga ned Mutant-forumet så kan det vara på sin plats med en sammanfattning av vad som hände på Mutantfronten under förra året. Här är vad som publicerades i Fenix under 2010:

Bokmalar och ballongfarare (nr 1 2010): Artikel om Gotland, guteapor och profitplatser med kampanjuppslaget Den Corneliska Reningen.

Havsfolkets värld (nr 2 2010): Om havsfolk i Österhavet.

En iskall i Ume (nr 3 2010): Äventyrsuppslag, löst baserat på det gamla Sinkadusäventyret Loberga herrgård) kring en båtresa mellan Muskö och Ume. Förlagan till isbjörnen Andrevs står f.ö. bakom disken på Collector's Point i Umeå.

Mutanten med monofilamentpiskan (nr 4 2010): Äventyr i Ume.

Zonbodegan (nr 6 2010): En äventyrsplats i zonen.

Totalt 29 sidor Mutant i Fenix vilket inte är så illa pinkat, särskilt om man jämför med år då Järnringen gav ut rollspelet. Mutant på konvent har inte varit lika framträdande under 2010 - inga Mutantäventyr vare sig på GothCon, LinCon eller SSK. Dåligt!

Ännu inga tecken på att spelet återupplivas. Det snackades på forum om en reboot med Visby som utgångsläge men tack och lov blev det inget av det projektet. Mutant är Hindenburg och Pyrisamfundet.

onsdag 18 maj 2011

Dejarik nr 4 (och nr 3)


Samlarfigurspelsfansinet Dejarik är tillbaka med nr 4 som innehåller artiklar om Hellboy till HorrorClix/HeroClix, Subterran Uprising i Monsterpocalypse, turneringsregler till Star Wars Miniatures och lite annat smått och nytt. 33 sidor PDF.

Kolla även in nr 3 som innehåller artiklar om Old Republic era till SWM, Minions i HorrorClix, Quests till World of Warcraft Miniatures, ett scenario till SWM samt lite mer. 43 sidor PDF.

Länk.