lördag 30 januari 2010

Figurspelsnytt

Dejarik nr 2 börjar bli färdigt. Skickade just in den sista artikeln. Nr 2 ska vara ute i februari.

Wizards of the Coast förnyar inte licensen med Lucasfilm vilket innebär att Star Wars Miniatures kommer att läggas ned i april 2010. Tråkigt som fan för SWM är det bästa figurspelet.

Så en glad nyhet. Alla som gillar Axis & Allies Miniatures (och War at Sea) bör kika närmare på Raging Shots #1.

/Gåsen

tisdag 26 januari 2010

Mutanten med monofilamentpiskan VII

Skrivandet går vidare och hade det blivit något Snökon i år så hade äventyret varit både färdigskrivet och speltestat nu. Nu blev det inget Snökon 2010 i Umeå. En prolog i form av en båtresa till Ume kommer snart i Fenix. En illustration är beställd (en av karaktärerna är faktiskt lånad från Snökonfoldern som aldrig trycktes) och jag sitter med en kartskiss i knät som snart ska in till redaktionen.

Det finns lite olika syn på det här med tid och bestämda datum i kampanjer. Vissa spelledare stör sig på att handlingen är knuten till en bestämd tidpunkt medan andra stör sig på att konstruktören inte har ett förslag på när äventyret kan/ska utspela sig. Jag har valt att ange år för händelserna. Varför? Jo, den spelledare som vill anpassa äventyren till sin egen kampanj klarar av det ändå oavsett vilket år jag anger. Sen är Vid världens ände inget vanligt enkvällsscenario utan en kampanj som inkluderar stora händelser och en del referenser till sådant som tidigare har publicerats.

Mutanten med monofilamentpiskan utspelar sig efter kampanjen Undergångens Arvtagare.

/ Gåsen

fredag 22 januari 2010

Svavelvinter the rollspel

Om någon mot förmodan skulle ha missat det så ska Erik Granströms Svavelvinter bli rollspel. Igen. Och ingen är väl egentligen förvånad... möjligen att det tagit så lång tid. Det ska bli intressant att se vad herrarna Thomas Johansson och Tomas Härenstam kan koka ihop. Och varför inte satsa på Reine Rosenberg som huvudillustratör? Det här spelet har potential att bli det bästa svenska fantasyrollspelet på 20 år och det enda tråkiga är väl att Coriolis snart kommer att få arbeta i ännu större uppförsbacke.

onsdag 20 januari 2010

Fenix nr 6 2009


Redan 2010 och inget sagt om nr 6 2009? Tiden brukar ju gå fort när man har roligt eller när det är jul så vad fasen. Snyggt omslag (ett av året snyggaste) av nya talangen Johan Fredriksson. Flera recensioner av svenska spel är alltid intressant att läsa. Förutom scenariot till Fallen Reich är det mest kortare artiklar till olika svenska rollspel.

Vad hände förresten med alla guld- och silvermaskerna som skulle delas ut på SSK i höstas? Vilka vann?

Tre bra anledningar att läsa Fenix nr 6 2009:

Om dessa väggar kunde tala: Fängelse som kampanjmiljö. Långt och välskrivet av Christian Krämer.

Spiel '09: Brädspel, en tysk spelmässa och kontruktörer som svarar på frågor, kan det bli fel?

Have dice, will travel: Keith Barker landade i Sverige på sin SL-turné. Är människan galen? Antagligen.

/Gåsen